28 de locuințe sociale pentru romii din Nocrich

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepționat, de curând, 28 de locuinţe sociale pentru comunitățile de romi în comuna Nocrich, a anunțat primarul Ionel Vișa.

Locuințele recepționate (12 apartamente cu 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 14 module cu regim de înălţime P (parter), potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Până în prezent, în județul Sibiu, au mai fost finalizate 909 apartamente în cadrul altui program al agenției, de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localitățile Copșa Mică (30 de locuințe), Sibiu (432 de locuințe), Avrig-Mârșa (40 de locuințe), Mediaș (234 de locuințe), Cisnădie (60 de locuințe), Tălmaciu (60 de locuințe), Agnita (13 locuințe) și Ocna Sibiului (40 de locuințe). În acest județ se mai află în construcție 88 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în municipiul Sibiu, zona Reșița.

Programul de construcții de locuințe sociale pentru comunităţile de romi este un program pilot derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Agenția Națională pentru Locuințe, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Programul are ca obiective incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL cu finanţare de la bugetul de stat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*