3.000 de sibieni protestează împotriva amnistiei și grațierii | VIDEO și FOTO

„Iohannis e cu noi!”, strigă peste 3.000 de sibieni, adunați în centrul orașului pentru a protesta față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse.

Participarea la protestul din această seară este mult mai mare față de zilele trecute. Când au aflat că și președintele Klaus Iohannis s-a alăturat protestatarilor din Piața Universității din Capitală, sibienii s-au oprit în fața sediului Primăriei și au strigat: „Iohannis e cu noi!”.

Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice a avizat favorabil desfășurarea acestui protest pe domeniul public până la ora 20. Traseul aprobat este: Piața Mare – pietonala Nicolae Bălcescu – Farmacia 24 – retur, iar acesta poate fi efectuat de două ori.

Klaus IOHANNIS: „Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați.”

Protestul de la Sibiu a fost autorizat până în 1 februarie, în fiecare seară, între orele 18.00 şi 20.00, pe același traseu.

Proteste față de proiectele de modificare a Codului Penal și grațierea unor pedepse au loc, în această seară, în mai multe orașe din țară, precum și în străinătate. Protestatarii scandează, printre altele, ”PSD — ciuma roșie”, ”DNA — să vină să vă ia”, ”DNA — nu uita, noi suntem de partea ta”. Aceștia poartă pancarte cu mesaje precum ”Referendum pentru toți, să știm dacă suntem hoți”, ”Acasă e cald și bine, dar eu strig și pentru tine”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*