3.084 de nou-născuți, în 2018, la maternitatea din Sibiu

Numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut în 2018 pentru al șaselea an consecutiv.

Datele consemnate indică un total de 3.023 de nașteri, dintre care 55 de gemeni și trei de tripleți. În total, s-au înregistrat 3.084 de nou-născuți, dintre care 1526 de băieți și 1558 de fete, cu 1,2% peste numărul nou-născuților din 2017.  Comparativ cu anul 2013, numărul nașterilor din 2018 este mai mare cu peste 22%.

Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie, cu 303 de nou-născuți, iar cea mai slabă – aprilie, cu 229 nou-născuți.

„Motivul principal al creșterii adresabilității către maternitatea SCJU Sibiu din ultimii șase ani este reprezentat de condițiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităților de cazare (saloane de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu), cât și a celor de îngrijire și tratament, personalul medical al maternității, având printre cele mai bune rezultate din țară. Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații complet renovate, modernizate și dotate corespunzător”, a precizat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Primul născut din 2019 a fost un băiat, cu greutatea de aproximativ 3 kg. Bebelușul a venit pe lume în dimineața de 1 ianuarie, în jurul orei 6.00, au declarat reprezentanții spitalului, pentru Mesagerul de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*