3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu dizabilități

Astăzi e despre ei! Puternici dincolo de orice limite.

Oameni cu povești de viaţă ce pot face obiectul scenariilor de film, oameni cu suflet mare, oameni speciali.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată de personalul centrelor rezidenţiale prin scurte programe artistice, tort și prăjituri, pregătirea ambianţei pentru Sărbătorile de iarnă.

„Mă bucur de primirea călduroasă în această mare familie a persoanelor cu dizabilități din județul Sibiu. Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități este o ocazie bună de a ne face să înţelegem că persoanele sărbătorite astăzi nu au o dizabilitate, ci au o abilitate diferită.

Criza mondială COVID-19 ne-a afectat pe toţi fiind nevoie de un efort comun, perseverent, bazat pe solidaritate și încredere pentru a elimina efectele, eforturile privind incluziunea persoanelor cu dizabilităţi fiind imperative.

Trebuie să rămânem optimişti iar atitudinea noastră trebuie să fie una pozitivă, vorba marelui patinator Scott Hamilton – The only disability in life is a bad attitude – ” a declarat Dinescu Roxana, director general adjunct al DGASPC Sibiu.

Anul acesta, tema Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități este „Leadership și participare din partea persoanelor cu dizabilități spre o lume post COVID-19 incluzivă, accesibilă și durabilă”.

„Persoanele cu dizabilități au nevoie de tot sprijinul și înțelegerea celor din jur și nu trebuie să uităm că pot fi la fel de activi și eficienți ca cei fără dizabilități. Este firesc, uman și moral să le acordăm șansa de a ne fi colegi de școală sau de serviciu, prieteni și chiar familie!”, a declarat Claudiu Stupar, director general al DGASPC Sibiu.

La mulţi ani tuturor beneficiarilor din centrele aflate în structura DGASPC Sibiu!

La mulţi ani tuturor persoanelor cu dizabilităţi din familiile judeţului Sibiu!

Ziua de 3 decembrie a fost proclamată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități de către Adunarea Generală a ONU, în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*