300 de locuri de muncă, la cules zmeură, în Portugalia

AJOFM Sibiu anunță o nouă oportunitate pentru sibienii care se află în căutarea unui loc de muncă, prin intermediul reţelei EURES.

Astfel, este vorba despre 300 de locuri de muncă în Portugalia, în agricultură.

Selecţia candidaţilor se va desfăşura în două localităţi din ţară, începând cu ora 9.00:

1. Roman (judeţul Neamţ) – 17 ianuarie – Complex Brăduţul, Bulevardul Republicii nr. 46, lângă Liceul Tehnologic „Vasile Sav” (fostul Liceu nr. 2);

2. Brăila – 19 ianuarie – Regal Events Ballroom (fostul Club Progresul), Bulevardul Independenţei nr. 282 (cu intrare din strada Galaţi).

Contractele se vor încheia pentru  o perioadă de aproximativ 3 luni. Timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare. Data estimată de angajare este spre sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie 2018.

Sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp. Au avantaj persoanele cu experienţă în agricultură, mai ales cele cu experienţă în recoltarea zmeurei sau în munca în sere. Constituie avantaj și cunoașterea limbii engleze, spaniole sau portugheze.

Angajatorul asigură cazare contra cost – 2 euro pe zi -, plata în avans a drumului până în Portugalia, iar suma aferentă deplasării se va deduce din primele salarii. Salariul de bază pentru culegătorii de zmeură este de 603 euro brut/lună fără ore suplimentare, iar cu ore suplimentare este de 1.199 euro brut/lună. Una dintre companiile angajatoare, JBI Group – Nuvem Maravilha, Lda., plăteşte 4,52 euro/zi lucrătoare, pentru alocaţia de hrană, plata efectuată la sfârşitul lunii împreună cu salariul.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Sibiu, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, telefon 0269.210.882, interior 119, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinatate. Înscrierea se realizează pe baza următoarelor documente:

– copie CI/BI;
– adeverinţa medicală (apt pentru munca în străinatate);
– CV Europass în limba română.

La selecţie vor putea participa doar persoanele preselectate (persoane care au aplicat pentru acest loc de muncă şi care s-au înregistrat în baza de date a AJOFM Sibiu compartiment EURES, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate).

Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 16 ianuarie pentru participarea la selecţia de la Roman şi 18 ianuarie pentru participarea la selecţia de la Brăila.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*