39 de străzi modernizate în comuna Loamneș

Maria Greavu, primarul comunei Loamneş, a recepționat, în această săptămână, 39 de străzi proaspăt modernizate, care, până acum un an şi jumătate, erau inundate de noroi.

Este vorba despre 19 străzi din satul Alămor și 20 din Haşag. Străzile au fost asfaltate, podeţele au fost amenajate, la fel şi rigolele, acolo unde acestea existau.

“Oamenii de pe acele străzi trăiau în noroi la propriu. Atunci când ploua, era dezastru. Se împotmoleau maşinile şi căruţele pe străduţele în pantă. Acum sigur nu mai există această problemă. A fost unul dintre cele mai mari deziderate ale mele să asfaltăm zecile de străzi pline cu noroi şi pietriş şi am reuşit acest lucru. Sunt mulţumită de faptul că a rămas ceva în urma mea, iar oamenii pot spune cu mâna pe inimă că mi-am făcut treaba”, a declarat primarul Maria Greavu.

Pentru cele 39 de străzi care au fost recepţionate în această săptămână, finanţarea a fost obţinută pe PNDL I, valoarea totală fiind de peste 10.756.000 lei.

Tot prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Primăria Loamneș a construit staţia de epurare şi reţeaua de canalizare din localitatea Haşag, în valoare de peste 2.819.000 lei, şi reţeaua publică de alimentare cu apă din Haşag (peste 1.844.000.lei). Prin acelaşi program, comuna a obţinut finanţarea pentru reţeaua de apă şi cea de canalizare din satul Alămor, lucrări care sunt în curs de finalizare. De la Compania Naţională de Investiţii (CNI), Maria Greavu a obţinut finanţare pentru modernizarea şi extinderea căminului cultural din localitatea Mândra, lucrare deja încheiată.

În continuare, Primăria Loamneș a pregătit proiecte pentru finanțare prin Programul Operațional Regional pentru amenajarea şi extinderea şcolilor din Loamneş şi Alămor şi construirea unei grădiniţe în Loamneş. Pe PNDL II, Greavu a semnat contracte pentru introducerea apei şi canalizării în Armeni, pentru asfaltarea străzilor laterale din Mândra şi Loamneş şi pentru modernizarea centrului medical din Loamneş, iar pe GAL urmează să semneze contractul pentru sistemul de supraveghere video în Loamneş.

“Doamna primar Maria Greavu este una dintre femeile care fac cinste organizaţiei noastre. Este un primar destoinic şi un excelent manager. Dânsa este dovada clară a faptului că omul sfinţeşte locul. A schimbat radical aspectul comunei Loamneş şi al satelor aparţinătoare”  a declarat Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*