4000 de lei amendă pentru transport de lemne fără documente de proveniență

Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au identificat ieri un bărbat din Slimnic cu privire la care existau suspiciuni rezonabile că în ultimele zile ar fi transportat material lemnos fără a deține documente de proveniență.

La domiciliu acestuia din Slimnic, polițiștii au depistat material lemnos de foc de diferite esențe, iar întrebat cu privire la proveniența materialului lemnos, acesta a declarat că în repetate rânduri s-a deplasat pe raza Ocolului Silvic Dealul Sibiului de unde, de pe sol a cules și a tăiat mai multe crengi, unele fiind de dimensiuni mai mari, abandonate după tăierile de arbori, fără a discuta în prealabil cu reprezentanți ai ocolului silvic și a-i fi eliberate avize de transport a materialului lemnos de foc.

În continuare, s-a procedat la măsurarea cantității de masă lemnoasă împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Dealul Sibiului, constatând că există un total de 3,58 m3 material lemnos de foc ( esență brad – 1,79 m3; esență stejar – 1,36 m3 și esență carpen – 0,43 m3), care a fost ridicat în vederea confiscării și predat Ocolului Silvic Dealul Sibiului, în custodie.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei pentru transportarea materialului lemnos fără documente de proveniența, conform art. 19 alin 2 lit. a pct. 2 din Legea nr. 171/2020, republicată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*