41 de filme documentare din selecția Astra Film Festival disponibile online

Festivalul Internațional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu continuă online până în data de 30 octombrie, ora 23:59, perioadă în care orice persoană aflată pe teritoriul României poate vedea 41 dintre filmele aflate în selecția oficială Astra Film Festival 2022.

Un bilet pentru vizionarea unui film costă 20 de lei, iar un abonament pentru toate filmele 200 de lei. Detalii despre bilete și programul complet, aici: https://www.astrafilm.ro/astra-film-online.

„Ne străduim să arătăm filme documentare de calitate la cât mai mulți oameni. Anul acesta, am ajuns în cinematografele din mall, care sunt spații mai puțin obișnuite cu proiecțiile de film de non-ficțiune. Iar prin programul Astra Film Online oferim și publicului care nu a reușit să vină la Sibiu ocazia de a vedea, de acasă, unele dintre cele mai bune filme documentare ale momentului”, a declarat Dumitru Budrală, director-fondator Astra Film Festival.

Printre filmele disponibile online se află și cele care au fost laureate la Gala de premiere AFF2022, astfel:

SECȚIUNEA ROMÂNIA: Pocalul. Despre fii și fiice, de Calină Tesăr și Dana Bunescu (România – 2022) – Cel mai bun film, Vulturii din Țaga, de Iulian Manuel Ghervas și Adina Popescu (România, Slovacia – 2022) – Cea mai bună regie, Valuri pe uscat, de Raluca David (România – 2021) – Mențiune specială.

SECȚIUNEA EUROPA CENTRALĂ ȘI DE EST: Magazinul de mărunțișuri, de Łukasz Kowalski (Polonia – 2022) – Cel mai bun documentar, Oi zburătoare, de Alexandra Gulea (Germania, România – 2022) – Mențiune specială.

DOCSCHOOLUn locșor pe lume, de Emilie Beyssac Cywinska (Franța – 2021) – Cel mai bun film documentar, Dragoste de familie, de Eric Esser (Germania – 2022) – premiul pentru Cel mai bun regizor și Prima aniversare a lui Arsencik, de Valentin-Rareș Fogoroș (România – 2022) – Mențiune specială.

De asemenea, AFF Online oferă acces la filmele proiectate în cadrul temelor speciale, adică:

DRAGOSTE ETERNĂ: Cine am fi fost, de Trec Brehnmer – Germania, 2021; Performing Juliet, de András Visky – SUA, 2021

MOARTE DECISĂ: De ce n-ai rămas de dragul meu?, de Milou Gevers – Olanda, 2022; Cu mâna goală, de Moriya Ben Avot – Israel, 2022)

FEȚELE RĂZBOIULUI: Copiii dușmanului, de Gorki Glaser-Müller – Danemarca, Suedia, Qatar – 2021).

În programul AFF Online se regăsesc și cele trei filme ale regizorului britanic Nick Broomfield proiectate în cadrul programului-portret O viață în documentar – Maeștri: Tatăl meu și cu mine (Marea Britanie, 2019), Marianne și Leonard: Cuvinte de dragoste (Marea Britanie, 2019) și Povestea unui ucigaș în serie (Marea Britanie, 2014).

Astra Film Festival 2022 a avut loc la Sibiu în perioada 9-16 octombrie, în fața unui public de aproximativ 60.000 de persoane, care s-a bucurat de peste 340 de evenimente cinematografice. Un loc aparte l-a constituit, așa cum s-a întâmplat de 14 ani încoace, Astra Film Junior, programul de educație prin film documentar la care au participat peste 27.000 de elevi de la școli și licee din județul Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*