44 de copii și tineri de la SOS Satul Copiilor Cisnădie au fost pentru prima dată într-o tabără în Grecia

44 de copii și tineri ‍ cu măsură de protecție la SOS Satul Copiilor Cisnădie s-au bucurat de prima lor tabară de vară în Paralia Katerini,Grecia. Mulți dintre ei au văzut pentru prima dată marea.

„Organizarea de tabere pentru copiii cu măsură de protecție pe perioada vacanței de vară, reprezintă o prioritate atât pentru DGASPC Sibiu cât și pentru SOS Satul Copiilor Cisnădie, un partener de bază în oferirea de servicii sociale.

Copiii merită o vacanță frumoasă în fiecare an, aceste ieșiri înseamnă amintiri minunate peste ani, înseamnă consolidarea relației cu frații lor, cu personalul de îngrijre, cu specialiștii care îî îndrumă zi de zi. Înseamnă momente de relaxare și distracție, așa cum fiecare copil merită, mai ales după un an școlar în care au fost susținuți și stimulați să dea tot ce au mai bun la examenele de evaluare națională, bacalaureat.

După doi ani de pandemie, restricții și școală on line, anul acesta cu implicarea oamenilor de bine, reprezentanții SOS Satul Copiilor Cisnădie au însoțit 44 de copii și tineri, pentru prima dată, în Paralia Katerini, Grecia.

O parte dintre copiii si tinerii nostri au fost pentru prima data într-o tabără si au văzut pentru prima dată marea, iar contactul cu istoria și cultura Greciei a fost un mare plus pentru fiecare.

Au fost 7 zile pline de distracție, de activități – cercuri despre cultura, literatura si istoria Greciei, susținute de Florin Hariga (Director Program Sibiu & profesor de istorie), jocuri de socializare interactive, excursii coordonate de Mariana Rusu managerul SR Satele Copiilor Cisnadie si de specialisții SOS (echipa psiho-pedagogică).

Această tabără a fost un prilej pentru copii și tineri de a interacționa între ei, de a se cunoaste mai bine, de a lega prietenii cât mai strânse, să împărtășească din experiențele lor și, mai ales, din reușitele lor” au transmis reprezentanții DGASPC Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*