44 de permise de conducere reținute în week-end. A plouat cu șoferi beți sau fără permis

În acest sfârșit de săptămână polițiștii rutieri au reținut nu mai puțin de 44 e permise de conducere și au aplicat 340 de amenzi în valoare totală de 118 000 de lei.

Astfel, în data de 1 aprilie, la Vurpăr, a fost oprit în trafic un localnic în vârstă de 36 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar autoturismul este neînmatriculat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 334 aliniatul 1 (conducerea unui autovehicul neînmatriculat), respectiv articolul 335 aliniatul 1 (conducere fără permis) din Codul Penal.

Tot în data de 1 aprilie, în jurul orei 22,00, în orașul Cisnădie, în timp ce conducea un autoturism pe strada Grigore Ionescu, un sibian în vârstă de 48 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu bordura care mărginește partea dreaptă a sensului de mers.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale, iar testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-au întocmit actele pentru efectuarea cercetării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 00,40, pe DJ 107B, polițiștii rutieri au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus dinspre localitatea Armeni spre localitatea Alămor.

Bărbatul și-a continuat deplasarea și, urmărit de echipajul de poliție, după câteva zeci de metri, a pierdut controlul direcției intrând în coliziune cu un autoturism parcat.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, la volan fiind identificat un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în localitatea Alămor.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice, la nivelul Poliției Orașului Ocna Sibiului s-au întocmit actele pentru efectuarea cercetării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 02,30, la intersecția DN 1 cu strada Gării din orașul Săliște, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 48 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmite actele pentru efectuarea cercetării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 01,00, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rampa Ștefan cel Mare, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Vâlcea, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un contor de gaz, cu un stâlp și cu gardul unui imobil.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmite actele pentru efectuarea cercetării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 20,00, pe DN 14, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Șeica Mare de către un localnic în vârstă de 27 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La nivelul Serviciului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*