45 de unităţi şcolare din județul Sibiu nu au autorizaţie de securitate la incendiu

O treime dintre unităţile şcolare cu personalitate juridică din judeţ nu au autorizaţie de securitate la incendiu, respectiv 45 de şcoli, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu. 

Școala Gimnazială Șeica Mare

Cele mai multe unităţi şcolare cu personalitate juridică fără autorizaţie de securitate la incendiu se află chiar în municipiul Sibiu.

„La nivelul judeţului Sibiu, în sistemul de învăţământ judeţean, funcţionează un număr de 314 de unităţi şcolare (cu personalitate juridică – 143 şi structuri – 171). Din acestea, 98 unităţi cu personalitate juridică posedă autorizaţia de securitate la incendiu, 45 de unităţi şcolare cu P.J. neavând această autorizaţie, după cum urmează: 11 unităţi şcolare cu P.J. din municipiul Sibiu, patru unităţi şcolare cu P.J. din municipiul Mediaş, două unităţi şcolare cu P.J. din Răşinari şi câte o unitate şcolară cu P.J. din Agnita, Avrig, Copşa Mică, Sălişte, Tălmaciu, Miercurea Sibiului, Târnava, Aţel, Bazna, Bîrghiş, Brădeni, Dîrlos, Gura Râului, Ighişu Nou, Laslea, Loamneş, Ludoş, Marpod, Mihăileni, Moşna, Orlat, Roşia, Şelimbăr, Şeica Mare, Şura Mică, Tilişca şi Vurpăr”, se arată în document.

Din cele 45 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, fără autorizaţie la incendiu, jumătate au început actele pentru obţinerea acestei autorizaţii. „Au documentaţia depusă şi sunt în curs de obţinere a acestei autorizaţii un număr de 26 de unităţi şcolare cu personalitate juridică”, potrivit raportului care va fi prezentat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*