Premii pentru 451 de elevi sibieni premianți la olimpiadele județene și naționale

Tearul Gong din Sibiu a găzduit marţi festivitatea de premiere  pentru elevii de gimnaziu din Sibiu care au obținut rezultate bune la olimpiadele județene și naționale, eveniment organizat de Primăria Sibiu.

 

premiere eleviPe listele de premianți s-au regăsit 168 de elevi de gimnaziu și 283 de elevi de liceu care vor primi premii în bani, în funcție de locul obținut. “Am dorit să acordăm aceste premii ca un semnal foarte serios că îi susținem și îi apreciem pe acești tineri care ne reprezintă la concursuri naționale și județene. Dorim să îi încurajăm să participe în continuare la olimpiade pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare. Mă bucur că avem peste 400 de premianți, semn că școala sibiană produce în continuare rezultate bune. Îi felicit atât pe elevi, cât și pe profesorii lor” a subliniat primarul interimar Astrid Fodor.

 

Celor care au luat premiul I la olimpiadele județene le-a fost oferit un premiu în valoare de 300 de lei, iar celor de pe locurile II și III le-a fost înmânat un premiu de 200 de lei și respectiv 100 de lei. Elevii premiați la olimpiadele naționale au primit 1000 de lei dacă s-au clasat pe primul loc, 800 de lei fiind premiul pentru locul II și 600 de lei pentru locul III. Și cei care au primit mențiuni la olimpiadele naționale au fost premiați, premiul având o valoare de 300 de lei.

Merite deosebite

Elevii sibieni de gimnaziu au obținut două premii I la olimpiadele naționale de limba germană, un premiu III la fizică și mențiuni la chimie, geografie, religie și educație tehnologică. Elevii de liceu au obținut premiul I la olimpiadele naționale de limba germană și unul la industrie alimentară, premiul II la germană, șah, pictură și grafică, premiul III la germană și electrotehnică și mențiuni la engleză, chimie, germană, logică, geografie, matematică, științele pământului, canto, flaut, informatică, fabricarea produselor de lemn și animație. Ca număr de premii elevii sibieni au obținut 145 de locuri I, 139 de locuri II și 133 de locuri III la olimpiadele județene. La olipiadele naționale, Sibiul a obținut 4 locuri I, 5 locuri II și 5 locuri III, precum și 20 de mențiuni. Suma totală alocată din bugetul local al Sibiului pentru această premiere este de 101.600 lei. Acesta este al doilea an în care Primăria Sibiu acordă aceste premii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*