Proiecte ale Sibiului, prioritare pentru finanțare de la bugetul de stat, în viziunea PNL

Președintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, a promis că va susține cinci proiecte care să se regăsească în bugetul de stat pe anul 2019.

Este vorba despre: începerea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, finanțarea proiectului de prefezabilitate pentru Centura Sud a municipiului Sibiu, sumele necesare lucrărilor de investiții din domeniul infrastructurii feroviare, precum Sibiu-Vințu de Jos sau Râmnicu Vâlcea-Sibiu, precum și a traseului de importanță turistică Sibiu-Agnita, alocarea de urgență a banilor necesari amenajării în scopul relocării Palatului Copiilor din Sibiu, respectiv finanțarea studiului de fezabilitate a noului Spital Județean.

„În ceea ce privește Sibiu-Agnita, acțiunile celor de la Prietenii Mocăniței sunt cel mai bun exemplu cu privire la interesul turistic. Cred că limpezirea situației juridice a acestei linii și susținerea reabilitării sale vor conduce cu adevărat la dezvoltarea turistică a zonei”, a apreciat Turcan.

În legătură cu situația Palatului Copiilor, liderul liberalilor sibieni a precizat că sunt cel puțin doi ani de zile de când se știe despre necesitatea investițiilor. „Primăria Sibiu a identificat și transmis un spațiu, iar în tot acest timp autoritățile statului nu au fost capabile să aloce sumele necesare amenajării. Comunitatea, organizații neguvernamentale și oameni de afaceri s-au mobilizat pentru a face treaba statului condus de acest PSD incompetent”, susține Raluca Turcan.

Finanțarea studiului de fezabilitate a noului Spital Județean implică solidarizarea reprezentanților puterii cu autoritățile locale, în opinia deputatului PNL. „Consiliul Județean Sibiu a făcut pași importanți, tot ceea ce trebuie să facă PSD este să-și dovedească buna-credință și să aloce bani pentru un obiectiv care nu este nici al Danielei Cîmpean de la PNL, nici al FDGR și nici al PSD, este al sibienilor. Îmi exprim speranța ca Guvernul României va ține cont și de organizarea la Sibiu a Summit-ului, că a pregătit sumele necesare Aeroportului, infrastructurii de siguranță și sistemului sanitar, așa cum, de altfel, autoritățile de aici, de la Sibiu, au solicitat în scris. Partidul Național Liberal somează Guvernul României să facă public de urgență proiectul de buget pe anul 2019, pentru o cât mai corectă dezbatere a acestuia în Parlament. România a preluat Președinția rotativă a Consiliului Uniunii și trebuie nu doar să evoce intenții democratice europene, ci și să le practice! Să respecte legea și să vină cu proiectul de buget”, a maia declarat Raluca Turcan, astăzi, într-o conferință de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*