5.000 de steaguri tricolore, arborate de Ziua Națională în Sibiu

Primăria Sibiu a montat pentru Ziua Națională 5.000 de steaguri pe 90 de străzi din centru și din cartiere, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

“Am dublat numărul de steaguri față de anul precedent. Pe lângă centru, am pus tricolorul pe mult mai multe străzi din cartiere. Acțiunea completează un întreg program de evenimente pe care Primăria Sibiu l-a pregătit și l-a finanțat pentru a marca acest an special”, a declarat primarul Astrid Fodor, într-un comunicat de presă.

În luna iunie, Primăria Sibiu a vernisat fără a invita presa 17 plăci care sunt amplasate pe imobile din oraș cu însemnătate în istoria Marii Uniri, subliniind astfel rolul important pe care l-a avut orașul și intelectualii săi în înfăptuirea acestui act istoric.

De asemenea, în 6 octombrie, Primăria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, a organizat evenimentul „Sibiu 100. Centenarul României Mari”, o reconstituire simbolică a vizitei la Sibiu a generalului francez Henri Berthelot, imediat după Marea Unire, și primirea acestuia de către Iuliu Maniu, președintele Consiliului Dirigent.

În preajma Zilei Naționale a României, Primăria Sibiu va prezenta public un alt proiect dedicat Centenarului: dezvelirea bustului lui Alexandru Vaida Voevod, vicepreședinte al Consiliului Dirigent și mai apoi prim-ministru în primul Guvern al României întregite.

La toate acestea se adaugă 28 de proiecte despre sau dedicate Centenarului, organizate de instituții și operatori privați și cofinanțate de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*