500 de milioane de euro vor fi investitiți într-o industrie a viitorului

„România se află în fața unei mari oportuntăți de dezvoltare. Ministerul Economiei a înregistrat, la finalul săptămânii trecute, o reușită remarcabilă. Am transmis, alături de colegii mei, notificarea la Comisia Europeană privind proiectele care au fost selectate în a participa la cel mai mare proiect finanțat din bani europeni. 500 de milioane de euro este finanțarea acordată de Ministerul Economiei prin PNRR pentru un ambițios program de cercetare, inovare și dezvoltare în domeniul microelectronicii. 8 companii din România și alți 34 beneficiari indirecți s-au calificat în urma preselecției organizate pe două paliere: evaluarea administrativă și evaluarea tehnică și financiară” – se arată într-un comunicat remis redacției de către Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Președintele PSD Mediaș.

Mihai Macaveiu: „De îndată ce Comisia Europeană a fost notificată cu privire la rezultatele preselecției, urmează ca toate aceste aplicații să fie verificate de reprezentanții europeni iar toate eventualele notificări vor fi transmise prin Ministerul Economiei.

Mediul economic trebuie să fie unul sigur, previzibil dar și sustenabil. Acest ecosistem poate fi unul funcțional doar dacă din el fac parte atât statul cât și mediul de afaceri ori societatea civilă. Cred că este necesar ca această colaborare să fie una strânsă pentru că doar împreună putem ajunge la rezultate concrete.

În funcție de evaluările Comisiei, Ministerul Econnomiei alături de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene vor crea cadrul legislativ pentru implementarea schemei de ajutor de stat”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*