500 de oameni ajung anual la Spitalul de Psihiatrie Sibiu pentru probleme de dependență. Protocol de colaborare ca să fie ajutați

Peste 500 de persoane ajung anual la Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu pentru probleme legate de adicții, în special alcool și droguri. Pentru că lupta cu o dependență poate fi una dintre cele mai grele lupte și poate distruge oameni, sănătate și familii, Consiliul Județean Sibiu, Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Asociația Crucea Albastră din România încheie un protocol de colaborare care vine în sprijinul persoanelor cu astfel de adicții.

Sprijinul pe care îl oferă cadrele medicale din cadrul Spitalului de Psihiatrie va fi astfel completat de tratament psihologic și psihoterapeutic din partea Asociației Crucea Albastră.

Cum vor funcționa serviciile furnizate prin acest protocol puteți afla în cadrul evenimentului online   „Suport în depășirea dependențelor” ce va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu vineri, 11 decembrie, ora 12.00. Vor lua cuvântul:

  • Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu
  • Părintele Constantin Necula – președintele Asociației Crucea Albastră România
  • Ciprian Băcilă – director medical Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu

Pandemia, izolarea și nivelul crescut de stres la care suntem supuși ne fac mai vulnerabili și în fața dependențelor” declară directorul medical al spitalului de Psihiatrie Ciprian Băcilă.

Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu asigură încă de la debutul pandemiei și Telverde 0800 070 050 pentru suport psihologic la care pot apela persoanele care se confruntă cu situații de panică, anxietate sau surmenaj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*