600 de puieţi plantaţi de elevii ecologişti de la Miercurea Sibiului

Tinerii de la Grupul Şcolar „Ilie Măcelariu“ din Miercurea Sibiului au sădit puieţi de sălcâm cu ocazia „Lunii plantării arborilor“.

27 de elevi de clasa a VII-a şi a X-a de la grupul şcolar „Ilie Măcelariu“ s-au mobilizat, în această săptămână, şi au mers să planteze puieţi pe unui din terenurile degradate ale primăriei din Miercurea. Acţiunea care a avut loc în cadrul „Lunii plantării arborilor“ s-a desfăşurat în parteneriat cu ocolul silvic din localitate. Elevii au fost împărţiţi în două grupe: cei mai mari au mers pe teren pentru a planta puieţi de salcâm, iar cei de gimnaziu au scos şi sortat puieţi din solarii. „Elevii au fost foarte încântaţi şi au răspuns pozitiv. Majoritatea au mai desfăşurat astfel de activităţi la ei în gospodărie sau au mai participat şi anul trecut la acţiunile de plantare demarate de Ocolul Silvic Miercurea Sibiului. Acum au venit pentru a face completări pe acest teren, unde s-a mai plantat şi anul trecut“, explică Ioan Cojanu, dirigintele clasei a X-a, profilul comerţ. Acţiunea de plantare care a început la ora 9.30 şi s-a finalizat în jurul orei 13.30 s-a desfăşurat sub atenta îndrumare a lucrătorilor ocolului.

Rezultate frumoase

Însoţiţi de personalul de specialitate din cadrul Ocolului Silvic, elevii de clasa a VII-a au scos puieţi din solarii şi i-au sortat în mănunchiuri de câte 100. „Ne-a plăcut foarte mult că am putut contribui şi noi cu ceva. Am mai fost şi anul trecut la scos puieţi şi vom mai veni, pentru că este educativ şi distractiv“, a mărturisit Minerva Hodoş, una dintre eleve. La final, acţiunea s-a dovedit a fi una de mare succes, 32.000 de puieţi fiind scoşi din solarii şi alţi 600 de puieţi de salcâm fiind plantaţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*