61.000 de pensionari au MURIT din iunie anul trecut și până în prezent. Previziuni SUMBRE ale specialiștilor

61.000 de pensionari au murit din iunie anul trecut și până la mijlocul acestui an. Este cea mai mare scădere din ultimii opt ani. Sociologii spun că pandemia ar fi cea care a dus la această situație.

Populația României este în scădere potrivit ultimelor statistici. În ultimul an, 61.000 de pensionari au murit, fiind cel mai mare număr de decese din ultimii ani.

Sociologii avertizează că țara noastră va cunoaște o îmbătrânire a populației.

Previziuni sumbre pentru 2050

În 2050 1 din 4 români va fi pensionar, fapt ce va face ca România să aibă cea mai îmbătrânită populație din UE. Din numărul total de pensionari din țara noastră, mai puțin de 5% sunt din sistemul agricol. Cei mai mulți pensionari în România sunt bărbați, iar 2 din 10 au ieșit anticipat.

„Suntem într-o perioadă în care numărul de decese este mult mai mare decât de obicei, unele fiind evident din cauza COVID, sunt unii care și-au întârziat anumite intervenții. Izolarea a crescut cantitatea de probleme medicale și gravitatea acestora”, a transmis pentru Digi24, sociologul Marian Preda.

Potrivit analiștilor economici, în anul 2030 numărul pensionarilor va fi mai mare decât cel al angajaților. Acest lucru va face plata pensiilor mai dificilă. Soluția specialiștilor este ca în perioada activă a vieții, banii câștigați să fie economisiți.

„Ce putem face noi ca persoane individuale: să economisim cât mai mult în timpul vieții active, astfel încât atunci când ne pensionăm să avem economii puse deoparte ca să putem suplimenta cu economiile noastre pensiile publice”, a declarat vicepreședintele CFA, Adrian Codirlașu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*