7.000 de vizitatori la Muzeul ASTRA în weekend

În perioada 12-15 august, Muzeul ASTRA a înregistrat 7000 de vizitatori. În acest interval, aici au fost organizate evenimentele ASTRA Rock, ediția 1, Târgul Creatorilor Populari, ediția a XXXIX-a și vernisajul expoziției ASTRA Escape Bridge.

Festivalul ASTRA Rock este cel mai nou și promițător eveniment din România și se adresează în egală măsură iubitorilor de muzică bună și celor care vor să petreacă timp de calitate în atmosfera unui eveniment live de talie internațională, dar și să se bucure de natură și activități conexe împreună cu familia.

Concertele au avut loc în spațiul celui mai mare muzeu în aer liber din Europa, și, în același timp, al celei mai importante instituții etnografice din România.

 

Guano Apes au fost principala atracție la prima ediție a festivalului ASTRA Rock. Pe lângă trupa din Germania, au mai susținut concerte pe scena de pe lacul din Dumbrava Sibiului câteva dintre cele mai cunoscute, dar și mai promițătoare,  trupe românești, acoperind o varietate de genuri: Dirty Shirt, The Motans, Coma, Luna Amară, Iarba Fiarelor, Dora Gaitanovici, I‘m the Trip și Revolver.

,,De ce ASTRA Rock? Pentru că era momentul! Trebuia să venim cu altceva în Muzeul ASTRA, prin care să reîmprospătăm oferta noastră culturală. Acest lucru nu se putea întâmpla fără sprijinul Consiliului Județean Sibiu, al Asociației Rock Culture și al angajaților Muzeului ASTRA. Așa cum Muzeul ASTRA este numărul 1 în peisajul cultural al României, așa va deveni și ASTRA Rock numărul 1 în materie de festivaluri, evenimente muzicale organizate în aer liber. Jumătate din vizitatorii prezenți în weekend au fost cei care au achizitionat bilete pentru ASTRA Rock Festival. Din nou, Muzeul ASTRA a găsit rețeta de succes pentru ca patrimoniul imaterial din România să aibe un viitor. Știm să facem treabă! Numărul mare al atelierelor interactive, atât din zona Târgului de țară, cât și din zona Targului Creatorilor Populari, completate de activitățile din cadrul programlui Școala în satul tradițional, au creat atmosfera de unicitate, atât de specifică nouă!”, a declarat Ciprian Ștefan, manager Muzeul ASTRA.

Târgul Creatorilor Populari a reunit în Muzeul în aer liber, în perioada 12-15 august 177 de meșteri tradiționali. Aceștia au expus creațiile proprii pe 142 de standuri special amenajate. De asemenea, în același cadru meșterii au organizat 10 ateliere interactive meșteșugărești de prelucrare a lemnului, împletit paie, olărit s.a., utilizând resurse 100% naturale.

Expoziția ASTRA Escape Bridge a fost vernisată la sfârșitul săptămânii trecute și va rămâne la Muzeul ASTRA până la primăvară. Podul propriu-zis este amenajat ca o instalație de poezie și cuprinde textele autorilor: Andra Rotaru, Teodora Coman, Andrei Mocuța, Savu Popa, Călin Torsan, Ovidiu Baron, Borco Ilin, Ionuț Cheran, completate cu o grafică semnată de Andrea Bernath, Claudiu Doncuțiu, precum şi o componentă de artă textilă, realizată de Iulia Teodorescu – plafon, margini pod, segmente din spațiul vegetal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*