7 ani de la tragedia din Clubul Colectiv

30 octombrie 2015, trupa Goodbye to Gravity îşi lansa albumul, iar ceea ce trebuia să fie o seară de distracţie s-a transformat în cel mai negru coşmar.

64 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv din București în noaptea de 30 octombrie 2015, din cauza unor artificii folosite necorespunzător la concertul trupei rock „Goodbye to Gravity”, dar şi a supraaglomerării şi dotărilor anti-incendiu inexistente la nivelul clubului, care de altfel nici nu avea autorizaţie de la pompieri, primind un aviz de funcţionare de la Primăria Sectorului 4.

În noaptea aceea de coșmar au murit 27 de tineri, iar restul au decedat mai târziu ca urmare a rănilor grave suferite și a complicațiilor.

În afara persoanelor care au decedat – unele pe loc, altele după o perioadă, din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate în spitale -, peste 160 de persoane au fost rănite. La concert participau circa 300 de persoane, iar anchetele ulterioare au stabilit că nu erau stabilite sau respectate minime norme de siguranță.

Tragedia din Colectiv a determinat numeroase manifestații de stradă, iar premierul din acea vreme, Victor Ponta a fost nevoit să își dea demisia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*