8 Mai. Forțele Terestre Române promovează egalitatea de șanse între femei şi bărbaţi

Astăzi, 8 mai, marcăm Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Aceasta a fost instituită prin Legea 23/2015 pentru promovarea egalităţii de şanse între sexe, ca parte integrantă a politicii sociale.

Egalitatea de şanse şi de tratament între femei și bărbați reprezintă un principiu fundamental al drepturilor omului, cu o largă aplicare în diferite domenii, inclusiv cel militar.
Iar în Forţele Terestre Române femeile sunt pe picior de egalitate cu bărbaţii.
”Forţele Terestre Române, cea mai reprezentativă structură a Armatei României, funcţionează în baza unui set de valori unitare. Pe lângă devotament față de țară, spirit de sacrificiu, unitate, profesionalism, integritate şi onoare, se regăsește și EGALITATEA. Pe cale de consecinţă, şi egalitatea între femei și bărbați.
Promovăm egalitatea între femei și bărbați, în toate activitățile noastre – concept cunoscut și ca „integrarea dimensiunii de gen”.
În prezent, în Forţele Terestre Române, există cadre militare şi personal civil femei care ocupă funcţii de execuţie şi conducere la toate nivelurile ierarhice, singurele criterii de selecţie fiind competenţa şi profesionalismul, aplicabile întregului personal al Armatei României.”, transmit reprezentanții Forțelor Terestre.
 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*