80 de ani de învățământ militar în arma comunicații și informatică (VIDEO)

Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, continuatoarea tradițiilor primei școli militare de transmisiuni a organizat vineri, 8 iulie, la sediul instituției, ceremonia militară și religioasă cu ocazia aniversării a 80 de ani de învățământ militar în arma comunicații și informatică.

La eveniment au participat: Eduard Bachide, secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general-maior Adrian Brînză, comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, colonel Gabriel Țigăran, directorul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, general-maior Constantin-Adrian Ciolponea, locțiitor al comandantului Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est, I.P.S. Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu, Vlad Vasiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, comandanți din garnizoana Sibiu, prof. univ. dr. Dumitru Acu, președinte al Asociațiunii Astra.

În cadrul ceremoniei a fost decorat Drapelul de luptă al Școlii de Instruire, s-a dat citire ordinului de numire în funcția de comandant al școlii colonel ing. Gheorghe ȘERBAN, au fost acordate premii și distincții elevilor și cadrelor militare. Totodată, comandantul școlii, colonel ing. Gheorghe ȘERBAN a oferit plachete omagiale cu ocazia a 80 de ani de la înființarea școlii următorilor invitați: Eduard Bachide, secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general-maior Adrian Brînză, comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, I.P.S. Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu, prof. univ. dr. Dumitru Acu, președinte al Asociațiunii Astra,

De asemnea, cu ocazia aniversării a fost organizată Ziua Porților Deschise pentru sibienii care au dorit să participe la ceremonie și să viziteze instituția de învățământ militar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*