FCH are de desfăcut o nouă apărare „beton“. La Chiajna

FC Hermannstadt întâlnește Concordia, la Chiajna, mâine, de la ora 17, în cadrul etapei a 16-a Ligii a 2-a la fotbal

Echipa sibiană s-a antrenat de Ziua Națională pe „cel mai frumos stadion din țară“ (foto: facebook/FCH)

Elevii lui Marius Măldărășanu știu acum că pot învinge orice echipă din campionat, după victoria din runda trecută cu liderul, astfel că au pornit încrezători spre Chiajna, echipa cu a doua cea mai bună apărare din Liga 2.

Până la duelul cu FC Hermannstadt, de vinerea trecută, Petrolul era considerată de mulți echipa cu cel mai bun lot, cu cea mai bună conducere, cea mai „iubită“ de către arbitri…. Ai noștri au învins cu 1-0 (0-0), prin golul marcat de Balaure (‘70) însă nu neapărat victoria i-a convins că merită în Liga I, cât mai ales jocul solid prestat la Mediaș. Apărare atentă, presing avansat, circulație rapidă a balonului, bune ocazii de a marca. În aceste condiții, ploieștenii au fost anihilați aproape perfect, aceștia nereușind aproape nimic notabil.

Concordia, joc economicos

Cum niciun meci nu seamănă cu celălalt, mâine o luăm de la zero. Concordia pregătită de Claudiu Niculescu a cochetat cu podiumul încă de la începutul sezonului, având pretenții de promovare. Are un joc economicos, bazându-se pe apărare (doar 6 goluri încasate în 15 etape). Atacul e firav, de abia al 9-lea din Ligă, cu doar 17 reușite. Mai mult, în runda precedentă s-a împiedicat acasă de Dunărea Călărași, scor 0-0. Acasă n-a pierdut niciodată în această ediție de campionat, unul dintre atuuri fiind terenul sintetic, se pare mai „prieten“ cu gazdele de astăzi decât cu adversarele venite în comuna cu peste 14.000 de locuitori de la marginea Bucureștiului.

Din lotul FCH vor lipsi golgheterul Valentin Buhăcianu, accidentat într-un meci amical, dar și mijlocașii Călin Popescu și Andrei Lungu – accidentați.

,,Jucăm iar cu o altă contracandidată. De când au retrogradat, în fiecare sezon au avut jucători buni și au vrut să promoveze, dar în acest sezon arată a echipă, mai mult ca oricând. Au jucători foarte experimentați, la nivel de primele două ligi, dar au și un antrenor – fost atacant – care pune accent pe faza defensivă. Cum au fost toate meciurile, adică foarte dificile, așa va fi și acesta, doar că va fi dificil și pentru ei. Noi venim după niște rezultate pozitive și suntem într-o perioadă bună. Îmi doresc ca după acest meci să ne gândim încrezători pentru următoarele trei meciuri din primăvară”, a declarat Marius Măldărășanu, antrenor principal A.F.C.Hermannstadt

Etapa a 16-a: vineri 3 decembrie, ora 17: Concordia Chiajna – FC Hermannstadt; sâmbătă 4 decembrie, ora 11: Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea Brăila, Unirea Slobozia – Pandurii Târgu Jiu, CSC 1599 Şelimbăr – Poli Iaşi, FC Braşov – Unirea Constanţa; ora 12: Unirea Dej – Metaloglobus Bucureşti, Astra – Poli Timișoara; ora 12:30, Steaua – FC Buzău; duminică 6 decembrie, ora 15,30: Ripensia Timișoara – Csikszereda Miercurea Ciuc, ora 17: Petrolul – Universitatea Cluj

sursa: FRF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*