Mesaj EXCLUSIV de la primarul Astrid Fodor. Sibiul împlinește, luni, 830 de ani!

„830 de ani de istorie, cu reuşite şi premiere, dar şi cu perioade dificile care ne-au încercat şi ne-au întărit. Sute de ani în care Sibiul a strălucit prin oamenii săi şi prin ceea ce a realizat“, își începe primarul Astrid Fodor mesajul adresat cititorilor noștri, de ziua Sibiului.

Mesagerul de Sibiu vă prezintă gândurile, trăirile, mesajele mai multor personalități ale orașului, cu prilejul aniversării a 830 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului.

Prima mențiune a cetății a fost făcută în data de 20 decembrie 1191 sub numele Cibinium într-un document ecleziastic emis de Papa Celestin al III-lea, care a recunoscut la rugămintea regelui Béla al III-lea existența Prepoziturii Sibiului (praepositura Cibiniensis), scoasă de sub jurisdicția Episcopiei Transilvaniei.

„830 de ani de istorie, cu reuşite şi premiere, dar şi cu perioade dificile care ne-au încercat şi ne-au întărit. Sute de ani în care Sibiul a strălucit prin oamenii săi şi prin ceea ce a realizat. Cred că Sibiul este special tocmai pentru faptul că istoria sa nu şi-o păstrează doar ca un trecut de poveste, ci o aduce mereu în prezent. A integrat-o complet în viaţa sa cotidiană, căutând inspiraţie şi bază pentru ceea ce clădeşte în prezent. Clădirile valoroase, pline de sute de ani de istorie sunt şi astăzi vii, martori ai faptului că am ştiut să ne păstrăm patrimoniul şi să îl punem în valoare. Sibiul cultural de astăzi îşi are rădăcinile adânci în oamenii de excepţie ai trecutului unui oraş care a înţeles că prin cultură şi educaţie o comunitate se dezvoltă mai frumos şi mai sustenabil. De aceea, consider că Sibiul sărbătoreşte în 20 decembrie atât secolele de istorie care l-au format şi i-au fost exemplu bun, dar şi prezentul, suma a ceea ce am acumulat şi a tot ceea ce oraşul continuă să creeze. La mulţi ani, Sibiu!

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*