90 de pompieri pregătiţi pentru orice necaz! Mesaj pentru populație

Începând de azi, ora 12:00 până în 26 iunie, ora 12:00, pentru județul Sibiu a intrat în vigoare o avertizare meteorologică cod portocaliu hidrologic pe râul Târnava Mare și afluenții râului Olt. Totodată, până mâine la ora 02.00, Sibiul se află sub atenționare meteo cod portocaliu de precipitații 40l/mp, restrâns 50-80 l/mp.

„Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale”, transmite ISU.

De asemenea, peste 90 de pompieri cu mijloace tehnice sunt pregătiţi intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale.

Pompierii au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, au fost înștiințate asupra atenționării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților din județ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, sublocotenent Alina Voina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*