Pacientul din Italia NU are coronavirus! Spitalul Județean Sibiu, pregătit pentru urgențe

ACTUALIZARE: Cetăţeanul italian internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, la Secţia Infecţioase, nu are coronavirus, potrivit rezultatelor analizelor făcute la Timişoara, a anunţat aseară, printr-un comunicat, spitalul sibian.

Cel mai probabil, pacientul va fi externat astăzi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a dat asigurări că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, aflat în subordinea sa, va face faţă dacă vor fi pacienţi suspecţi de coronavirus.

„Spitalul Judeţean a luat toate măsurile preventive pentru a face faţă primirii unui număr mai mare de pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus, atât în ceea ce priveşte izolarea acestora, cât şi în ceea ce priveşte tratamentul specific, cu respectarea protocoalelor de diagnostic şi tratament în vigoare. Prin urmare, nu există niciun motiv de îngrijorare”, a precizat Cîmpean, ieri, citată de AGERPRES.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un bărbat care acuza febră a fost transportat, ieri după-amiază, în condiţii speciale, de la Aeroportul Internaţional Sibiu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, potrivit celor de la ISU Sibiu.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Cpt Dumitru Croitoru’ al judeţului Sibiu a fost solicitat pentru preluarea şi transportarea unui pacient cu stare febrilă de la Aeroportul Internaţional Sibiu. Persoana de sex masculin, de aproximativ 30 de ani, este transportată la secţia de boli infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru efectuarea de investigaţii suplimentare”, a anunţat ISU Sibiu, citat de Agerpres. Şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat că acest bărbat a fost în Veneţia.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, dr. Gabriel Budescu, a declarat că bărbatul este cetăţean italian, a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, în Secţia Clinică Boli Infecţioase, unde este izolat de restul pacienţilor şi i s-au recoltat analize, care vor fi trimise la Timişoara, unde există un laborator care poate spune dacă este infectat cu coronavirus sau nu.

„Pacientul se află sub supraveghere la Spitalul Judeţean, iar probele recoltate vor fi analizate la laborator la Timişoara”, a declarat Budescu pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, italianul a declarat pe aeroport că are febră şi a completat un formular pus la dispoziţia tuturor călătorilor de către DSP. În formular, italianul a spus că a venit la Sibiu de la Viena, iar anterior a fost la Veneţia.

Din informaţiile deţinute de către DSP Sibiu, italianul internat la spitalul din Sibiu nu a declarat că ar fi intrat în contact cu vreo persoană bolnavă cu coronavirus. Pe aeroport, asistentul medical i-a măsurat temperatura şi a constatat că pasagerul italian avea 37,2. Ulterior s-a urmat procedura şi a fost chemată o ambulanţă de la SMURD, care l-a transportat pe italian în condiţii de siguranţă, la spitalul din Sibiu, echipajul de pe ambulanţă purtând echipament de protecţie.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Florin Grosu, a declarat că, după ce vor sosi rezultatele analizelor de la Timişoara, atunci medicii vor cunoaşte exact diagnosticul. Deocamdată, pacientul este conştient, comunică cu personalul medical şi acuză doar starea de febră.

„Bărbatul este în momentul de față asimptomatic, stabil, cu o evoluție favorabilă față de starea din momentul  în care a fost adus în cadrul Secției Boli Infecțioase. Bărbatului i se efectuează testele uzuale de gripă și este atent monitorizat în cadrul secției, unde se află sub izolare. Probele pentru efectuarea analizelor specifice au fost transmise la Spitalul Clinic din Timișoara și se așteaptă transmiterea rezultatelor”, au declarat astăzi reprezentanții spitalului sibian.

La spitalul din Sibiu pot să fie izolaţi şi supravegheaţi pacienţi cu suspiciune de coronavirus, dar nu pot fi trataţi. Dacă va apărea un asemenea caz, atunci va fi transferat la Cluj sau Bucureşti.

Atlassib a anunţat că nu îşi suspendă nicio cursă pe ruta România – Italia, din cauza coronavirusului, în condiţiile în care traseele sale nu prevăd opriri în localităţile aflate în carantină din Peninsulă, iar măsurile de prevenţie luate de operator prevăd dezinfectarea autocarelor şi ca şoferii să poarte măşti, pe care le vor schimba o dată la trei ore.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*