A devenit deja o obișnuință. În week-end plouă cu șoferi băuți sau drogați

În perioada 06 – 09 mai a.c., polițiștii sibieni au constatat 19 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 37 de permise de conducere, au retras 41 de certificate de înmatriculare și au aplicat 440 de sancțiuni contravenționale în valoare de 160.000 de lei.

 

La data de 6 mai a.c., în jurul orei 13,00, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Șura Mare.

La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 36 de ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 6 mai a.c., în jurul orei 23,45, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Alba Iulia de către o sibiancă în vârstă de 19 ani.

Testarea conducătoarei auto cu aparatul Drugtest a indicat rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă, tânăra fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-au întocmit actele preliminarii în vederea efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 21,00, pe DJ 141, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un tractor condus dinspre Mediaș spre Moșna de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Mediaș.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-au întocmit actele preliminarii în vederea efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 22,30, pe raza localității Nou din comuna Roșia, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus pe strada Principală.

Conducătorul auto și-a continuat însă deplasarea și, după o distanță de aproximativ 1 km, urmărit de echipajul de polițiști, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu zidul unui imobil.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că cel aflat la volan, un localnic în vârstă de 43 de ani, nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*