A doua zi de Crăciun, localnicii din Poplaca sunt invitați la spectacol

Spectacolul de Crăciun de la Poplaca devine o sărbătoare tradițională pentru comunitate.

Astfel, este cel mai potrivit mod pentru poplăceni pentru a sărbători Crăciunul, venirea Noului An, dar și de a-și prezenta obiceiurile și datinile străbune.

În 26 decembrie, ora 16, a doua zi de Crăciun, Primăria și Consiliul Local Poplaca împreună cu Școala Gimnazială Poplaca organizează spectacolul „La Vifleem colo-n jos“, ce va avea loc la Căminul Cultural din comună.

Artiști locali și invitați

Spectacolul va cuprinde colinde, muzică populară, muzică ușoară, dansuri moderne, dansuri populare din Mărginimea Sibiului, iar printre invitați se numără „Călușerii“ poplăceni și interpreți Nelu Albu, Ileana Popa și Natalia Maria Rusu. „Fiind zi de mare sărbătoare creştinească, ne strângem, cu mic, cu mare, să petrecem, prin muzică, joc şi voie bună, clipe minunate şi vă mulţumim tuturor că ați ales să ne fiţi alături!“, transmit organizatorii.

Vor mai urca pe scenă corul de adulţi coordonat de părintele Tănase Tăvală, grupa mare de dansatori (jiana fetelor, dans de crihalmă şi dans de hodoroagă) sub îndrumarea instructorului Augustin Belei, un grup de elevi din clasa a IV-a, solista Daria Giurca, echipa de dansuri moderne condusă Persila Sasu, instrumentiștii Petre Budin şi Adrian Răulea, formaţia de căluşari, instructori Gheorghe Cotoară şi Iulian Lungu. Organizatorii mulţumesc pe această cale şi doamnei Iuliana Mihaiu, care a contribuit la pregătirea formaţiei de dansuri şi căluşari.

„Este un eveniment important pentru comunitatea noastră și sperăm într-un public cât mai numeros. Este modul nostru de a duce mai departe obiceiurile și tradițiile comune“, spune Vasile Budin, primarul comunei Poplaca.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*