A început „marea deszăpezire”

Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, în acest moment, în judeţ nu sunt drumuri naţionale sau judeţene cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

 

deszapezireSC Drumuri și Poduri SA Sibiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean a acționat acţionat în ultimele 24 de ore cu 61 de utilaje cu lame și material antiderapant, pe toate cele opt zone care acopera raza Județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbraveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd), zona 8 (Loamneș – Păuca).

“Deoarece în acest moment circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarna (zăpadă și polei) rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție. Numarul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24) “, explică Monica Iliescu, Purtător de cuvânt SC Drumuri și Poduri SA.

În municipiu

În municipiul Sibiu, primele utilaje de deszăpezire au ieșit în teren în această dimineață la ora 3, împrăștiind sare împotriva poleiului. În acest moment, în contextul ninsorii continue, în teren acționează 9 utilaje dotate cu plug și sistem de împrăștiere a antiderapantelor. Un utilaj acționează în stațiunea Păltiniș pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Sibienii sunt rugaţi să contribuie la această acțiune prin deszăpezirea trotuarelor din fața locuinței sau punctului de lucru.
Recomandări

Poliţiştii rutieri sibien i îi avertizează pe consucătorii auto că, întrucât la această oră ninge, trebuie avut în vedere faptul că sub stratul de zăpadă se poate forma gheaţă.

Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere, le recomandăm conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:

– în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este umed, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;

– în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

– pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers;

– nu uitaţi că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Şi pietonilor le este recomandat să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*