A încetat din viaţă Traian Rotariu. Sociologul se născuse în judeţul Sibiu

Profesorul universitar Septimiu Chelcea a anunțat, într-o postare pe Facebook, trecerea la cele veșnice a lui Traian Rotariu, un celebru socilog născut în judeţul Sibiu.

„Sfârșitul unei vieți exemplare: sociologul, demograful și statisticianul Traian Rotariu (12.02.1943 – 29.12.2021). Comunitatea sociologilor din România aduce un omagiu postum celui care a fost un reper intelectual și moral, Traian Roatriu, creator de instituții și de direcții de cercetare științifică în slujba adevărului și patriei.“, a scris Septimiu Chelcea pe Facebook.

Rotariu fusese decan al Facultăţii de Sociologie din Cluj-Napoca.

S-a nascut la 12 februarie 1943 in localitatea Stejarisu, judetul Sibiu. A urmat cursurile scolii generale si ale liceului in orasul Agnita. In 1960, a intrat ca student la Facultatea de Matematica a Universitatii din Cluj, pe care a absolvit-o in 1965. A fost repartizat ca profesor de matematica la liceul din Beclean, jud. Bistrita-Nasaud, unde a lucrat trei ani. In 1968 a fost angajat ca cercetator la nou infiintatul Laborator de sociologie de pe langa catedra de filosofie din Facultatea de Istorie si Filosofie a universitatii clujene. De atunci a rămas la Cluj.

Înmormântarea va fi în data de 31 decembrie, de la ora 11, în Cimitirul din Mănăștur, Cluj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*