A învins Consiliul Județean

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis în parte recursul declarat împotriva unei sentinţe pronunţate de Tribunalul Sibiu de către fostul director al Aeroportului Internaţional Sibiu (AIS), Augustin Sava, demis din funcţie în iulie 2013.

augustin_savaInstanţa l-a obligat pe preşedintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, şi 26 de consilieri judeţeni să-i plătească daune interese, reprezentând contravaloarea remuneraţiei pe care acesta ar fi realizat-o în perioada 30 iulie 2013-14 decembrie 2015, relatează Agerpres.

Decizie definitivă

Decizia CA Alba Iulia este definitivă. Potrivit minutei postate miercuri pe portalul CA Alba Iulia, instanţa a admis recursurile declarate de reclamantul Augustin Sava şi pârâtul CJ Sibiu împotriva sentinţei nr. 923/CA/2015 pronunţată de Tribunalul Sibiu – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal şi, în consecinţă, casează în parte sentinţa atacată. În rejudecare, CA Alba Iulia a admis în parte acţiunea formulată şi precizată de reclamant împotriva pârâţilor CJ Sibiu, Ioan Cindrea, în calitate de preşedinte al CJ Sibiu, şi a unui număr de 26 de consilieri judeţeni. „Obligă pârâţii, în solidar, să plătească reclamantului daune interese reprezentând contravaloarea remuneraţiei pe care ar fi realizat-o în funcţiile de director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al R.A. Aeroportul Internaţional Sibiu, în perioada 30.07.2013-14.12.2015. Respinge în rest acţiunea reclamantului împotriva pârâţilor de mai sus“, se precizează în minută. Instanţa a mai obligat pârâţii, în solidar cu CJ Sibiu, la plata cheltuielilor de judecată stabilite de prima instanţă în favoarea reclamantului. CA Alba Iulia a anulat acţiunea reclamantului împotriva altor două persoane, Mircea Mihai şi Mihai Radu. Totodată, a menţinut hotărârea atacată cu privire la soluţionarea excepţiei inadmisibilităţii acţiunii, a renunţării la judecată şi a respingerii acţiunii reclamantului împotriva pârâţilor Nicola Iordan, în calitate de secretar, şi Velicu Gheorghe, director operaţional la Aeroport. CA Alba Iulia a respins ca nefondat recursul declarat de Cindrea şi consilierii judeţeni împotriva aceleiaşi hotărâri a Tribunalului Sibiu.

Cîmpean, derutată

Avocata Daniela Cîmpean, consilier judeţean PNL, a declarat, pentru Agerpres, că decizia CA i se pare contradictorie, în condiţiile în care menţine ca fiind legală decizia de demitere a acestuia. „Proiectul de hotărâre prin care a fost demis dl. Sava a fost oportun, dovadă că AIS a cunoscut după plecarea d-lui director Sava o dezvoltare cum nu a fost în timpul mandatului său. Potrivit hotărârii de la Alba Iulia, decizia de demitere a d-lui Sava a fost legală“, afirmă Cîmpean.

După 13 ani

Augustin Sava, care era director al AIS de 13 ani, a fost demis din funcţie în 25 iulie 2013, fiind acuzat de „management defectuos“, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean introdusă pe ordinea de zi suplimentară.

Daniela CÎMPEAN | consilier județean

„Rămâne de văzut, după ce vom avea motivarea deciziei de la Alba Iulia, de ce, dacă hotărârea CJ Sibiu a fost menţinută ca legală, totuşi consilierii sunt obligaţi la plată. Eu consider că este contradictorie decizia Curţii de Apel Alba Iulia.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*