A obținut 76 de credite online cu ACTE FALSE!

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Argeș, au efectuat ieri o percheziție domiciliară pe raza județului Argeș, în comuna Mărăcineni. Un bărbat a fost reținut. Este vorba despre un argeșean în vârstă de 35 de ani.

Bărbatul este bănuit că, în perioada ianuarie – martie 2021, aflat în posesia fotografiilor electronice ale cărților de identitate ale unor persoane fizice și folosindu-se fără drept de datele de stare civilă ale acestora, ar fi introdus pe o platforma informatică de creditare online date informatice nereale cu privire la identitatea sa, statutul profesional, intenția și posibilitățile efective de rambursare și ar fi încărcat în format electronic extrase bancare falsificate, presupus a fi fost eliberate de o unitatea bancară pe numele solicitanților.

Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obținut 76 de credite online de la societatea de creditare, prejudiciind interesele acestei societăți cu suma de aproximativ 80.000 lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 11 mai a.c., polițiștii sibieni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore.

În cursul zilei de azi, acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*