A plecat o legendă a Sibiului. Fred Nuss a murit la 88 de ani

Puțini sunt sibienii care să nu fi auzit de Fred Nuss, cunoscutul fotoreporter de la Tribuna.

Timp de 60 de ani Fred Nuss putea fi văzut pe străzile Sibiului, veșnic cu aparatul de fotografiat, încercând să surprindă cât mai bine aspecte din viața cotidiană aorașului. A avut la activ numeroase expoziții de fotografie, și a fost considerat unul dintre cei mai valoroși fotografi ai României.

În anul 2017, Fred Nuss a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Sibiu, iar în anul 2020 a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”.

foto: Sebastian Marcovici

foto: Sebastian Marcovici

Fred Nuss era cunoscut ca un om modest, și care toată viața nu a făcut altceva decât să caute să își facă meseria cât mai bine.

Fred Nuss spunea, în 2019, că se consideră un om și un fotograf norocos. Și asta pentru că în cei 60 de ani de carieră a avut posibilitatea să lucreze cu cele mai diverse aparate foto. A fost martorul evoluției acestora de la cele cu burduf la cele digitale. Acesta a fost și membru al juriului Salonului Internațional de Artă Fotografică. A luat numeroase premii, printre care unul din cele mai importante este cel de Artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică. Este unul dintre multele motive pentru care tinerii fotografi l-au luat drept model.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*