VIDEO A reapărut URSUL, în această dimineață, în zona Calea Cisnădiei. Un sibian l-a filmat alergând pe străzi

Un sibian a filmat în această dimineață un urs plimbându-se în zona Cireșica. Forțele de ordine din Sibiu au intrat din nou în alertă, dar nu au găsit ursul.

Video: facebook Luci MIf

Prezența animalului în zona Calea Cisnădiei, Cireșica a fost sesizată în jurul ore 04.00. Un sibian l-a filmat alergând pe străzi și a postat pe facebook. „În zona Ciresica se plimba alt ursuleț, autoritățile ca de obicei dorm pe banii noștri“, a scris Luci Mlf. Forțele de ordine au fost mobilizate din nou

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de jandarmi, ”pentru asigurarea măsurilor de protecție”.

”De asemenea, au fost informați reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu, iar la fața locului s-a constituit echipa de intervenție, astfel cum este prevăzut în ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, explică lt. Floriana Pincioiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Sibiu.

Însă nici de această dată ursul nu a fost găsit.

”În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursul nu a fost găsit în aria extinsă de căutare”, continuă lt. Floriana Pincioiu.
De asemenea, în această situație, au fost informați și reprezentanții Primăriilor Cisnădie și Șelimbăr, spun reprezentanții autorităților.

”Le reamintim cetățenilor că atunci când sesizează prezența unui urs să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, face apel lt. Floriana Pincioiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*