Absolvenți vânați de angajatori

Aproximativ 40 de firme sibiene care înregistrează o lipsă acută de personal au pornit ieri vânătoarea de angajați, atât la Sibiu cât și la Mediaș. Cu ajutorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, au organizat ieri, concomitant, în două locații din județ, respectiv Sibiu și Mediaș, „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”.

Deși oferta angajatorilor a fost mai mult decât generoasă, aceștia scoțând la bătaie nu mai puțin de 800 de locuri de muncă, în final doar 18 au plecat acasă fericiți pentru că au reușit să-și găsească un nou loc de muncă.

,,Cele 404 de persoane  participante ( 354 la Sibiu şi 50 la Mediaş) au avut de ales dintr-un număr total de 805 locuri de muncă vacante  puse la dispoziţie de către 36 agenţi economici din judeţ; la Sibiu 23 firme au oferit 590 locuri de muncă, iar la Mediaş 13 agenţi economici au oferit  215 posturi. Din totalul persoanelor participante  42 au fost  absolvenţi ( 28 la Sibiu şi 14 la Mediaş), dintre care 18  au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă (12 la Sibiu şi 6 la Mediaş) în meserii precum: agent servicii client, casier, economist, funcţionar administrativ, inginer de sistem în informatică, lucrător comercial, montator subansamble, muncitor necalificat, şi altele”, se precizează într-un comunicat de presă al Agenției de muncă.

Pe lângă punerea faţă în faţă efectiv a cererii cu oferta de forţă de muncă, bursa a încercat şi o familiarizare a proaspeţilor absolvenţi cu practicile de căutare a unui loc de muncă, cu participarea la interviuri de angajare precum şi cu tendinţele actuale ale pieţei muncii.


VM

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*