Accesul şi cu test rapid la Târgul de Crăciun. Organizatorii speră să nu mai fie cozi

Accesul în Târgul de Crăciun de la Sibiu se face şi cu dovada unui test rapid negativ, ceea va duce la dispariţia cozilor de la intrare, spune organizatorul Andrei Drăgan Răduleţ, citat de AGERPRES.

„Autorităţile centrale au decis să permită accesul în perimetrul târgurilor şi pe baza unui certificat verde emis pe bază de test rapid, cu termen de valabilitate de 72 de ore, sau pe bază de test antigen, valabil 48 de ore. Iar acestea nu sunt singurele modificări iniţiate de autorităţi. Programul Târgului de Crăciun din Sibiu va fi extins, de la ora 21,00 la ora 22,00, iar capacitatea nu mai este restricţionată la 30%, ci a crescut până la 50% din spaţiul disponibil în târg. Asta înseamnă că în loc de 2.500 de persoane vor putea intra în Târgul de Crăciun 3.750 de persoane, ceea ce va duce la reducerea sau chiar la dispariţia cozilor, iar situaţiile de restricţionare a accesului din cauza atingerii capacităţii maxime vor fi, cu siguranţă, mult mai rare”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform aceleiaşi surse, Răduleţ afirmă că a reuşit să implementeze un sistem de acces rapid, pe baza unor parteneriate cu firme din domeniul IT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*