Accidente grave, produse din neatenție. Un șofer a murit și alte trei persoane sunt rănite

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Sibiu s-au produs patru accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a uneia și rănirea ușoară a altor trei persoane, dintre care doi copii.

Ziua de vineri a debutat cu un accident rutier grav, produs pe fondul neacordării de prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea părții carosabile. O traversare neregulamentară a făcut ca, puține ore mai târziu, un vârstnic să fie accidentat de un autoturism, iar alți doi copii, la orele amiezii, să fie acroșați de o mașină după ce au traversat în fugă pe lângă trecerea de pietoni.

Cel mai grav accident s-a produs în această dimineață, în jurul orei 03.30, în municipiul Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, unde, pe fondul vitezei neadaptate, un sibian în vârstă de 37 de ani, în timp ce conducea spre centrul orașului, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp din partea dreaptă a sensului său de mers, în zona Grădinii Zoologice. Impactul violent a dus la decesul pe loc al conducătorului auto.

„Nu ar fi fost nevoie decât de ceva mai multă prudență și atenție pentru ca toate aceste accidente rutiere să nu se producă. Ele, însă, vin să confirme încă o dată clasamentul sumbru al principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu consecințe deosebit de grave: viteza excesivă sau neadaptată, neacordarea de prioritate și indisciplina pietonilor”, a precizat Elena Welter, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*