Acorduri fado la Sibiu

Proiectul „Sempre Amalia”, realizat de artistul portughez Ricardo Caria în România, s-a transformat în realitate și va debuta cu primul spectacol la Brașov, pe 11 aprilie, la Teatrul Dramatic. În Sibiu, turneul ajunge în data de 13 aprilie.

Ricardo CariaTurneul național dedicat reginei incontestabile a muzicii fado, Amália Rodrigues va ajunge prima dată în orașul de la poalele Tâmpei, în data de 11 aprilie, începând cu ora 20.00 la Teatrul Dramatic. Anul trecut, în turneul „Alma no fado“ de la Brașov, Ricardo Caria a avut parte de multe amintiri frumoase. Pentru întâlnirea din această primăvară, cu primii spectatori cărora le va vorbi despre Amália Rodrigues, artistul portughez are mari emoții, cu atât mai mult cu cât ambasada portugheză în România sprijină turneul „Sempre Amalia”. Contribuția ambasadei constă în organizarea unei expoziții de tablouri care prezintă istoria muzicii fado, acest stil de muzică ce a fost înscris în UNESCO, la 27 noiembrie 2011, ca Patrimoniu Cultural Imaterial al Portugaliei.

Turneu prin Transilvania, Banat și Capitală

Ricardo va duce povestea de viață a Amáliei Rodrigues în opt orașe și va organiza nouă spectacole. Vor fi două ore de muzică preluată în exclusivitate din repertoriul Amáliei Rodrigues, cu momente de incursiune în viața plină de enigme a faimoasei artiste, poezie, scurte momente de dans și teatru, toate cu un singur scop: o călătorie înapoi în timp, pe ritmuri de chitară portugheză, pentru a retrăi și pentru a încerca să deslușim împreună cu artistul portughez misterul vieții celei care a schimbat istoria muzicii pentru totdeauna. „Din orașul de la poalele Tâmpei, vom pleca spre București, pentru a susține spectacolul în data de 12 aprilie, de la ora 20.00, la Teatrul de pe Lipscani. În inima Transilvaniei, ne întâlnim în Sibiu, la Sala Thalia, în data de 13 aprilie. Veți simți ce om minunat a fost Amália Rodrigues și în orașele Deva (14 aprilie, ora 20.00 – Cinema de Artă), Cluj Napoca (15 aprilie, ora 20.00 – Casa de Cultură a Studenților). Ultimele spectacole vor fi în Banat: Timișoara (18 aprilie, ora 20.00 – Sala Capitol) și Arad. Aici vom fi împreună în două seri, de la ora 20.00, la Teatrul de Marionete (19 și 20 aprilie). Pentru «Sempre Amalia» se va ridica ultima cortină din Turneul național de muzică fado, la Teatrul Regina Maria, în Oradea. Am emoții pentru fiecare seară. Abia aștept să vă întâlnesc și să vă mulțumesc din suflet pentru încurajarea oferită de-a lungul întregii perioadă’’, comunică artistul portughez Ricardo Caria.

Rezervări pentru bilete

15 – 29 februarie: rezervare bilete prin site-ul www.almanofado.pt la prețul promoțional de 35 lei

1 – 11 martie: ridicarea rezervărilor la casieriile sălilor de spectacol la prețul promoțional de 35 lei

11 martie – 11 aprilie: vânzare bilete cu prețul întreg (40 – 50 lei) la casieriile sălilor de spectacol

ES dr. João – Bernardo WEINSTEIN | ambasadorul Portugaliei în România

„Am descoperit în acest repertoriu numeroase referințe din fado-ul tradițional, din stilul fado pe care l-a făcut celebru Amália Rodrigues, marea cântăreață care reprezintă și în ziua de azi o sursă de inspirație pentru atâția interpreți de muzică fado. Dincolo de plăcerea de a cânta și de dorința de a face cunoscută muzica fado, o contribuție portugheză deosebit de importantă pentru Patrimoniul Imaterial al Umanității, Ricardo Caria caută de fiecare dată să dea mai departe și împărtășească cu publicul său o poveste din patrimoniul portughez. În fond, își dorește să profite de acele momente în care se află alături de public, pentru a împărtăși un moment de tradiție și cultură portugheză.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*