ACS Păltiniș Rășinari dă totul pentru accederea în Liga 3

ACS Păltiniș se află în fața unei performanțe istorice pentru sportul din Rășinari. Elevii lui Năstase joacă barajul pentru promovarea în Liga 3. Vor întâlni campioana județului Mureș, ASMSE 08 Târgu Mureș, în dubla manșă de promovare, în 16 și 23 iunie.

Prima rundă a barajului va avea loc la Târgu Mureș, urmând ca returul să aibă loc pe Rășinari Arena. Echipa din Rășinari a devenit campioana județului Sibiu cu două etape înainte de finalul campionatului, după victoria de pe teren propriu în fața echipei FC Agnita.

O chestiune de timp

Echipa antrenată în ultimii trei ani de Dragoș Năstase a defilat prin această ediție de campionat, realizarea obiectivului fiind în retur doar o chestiune de timp. Păltiniș a câștigat disputa cu celelalte contracandidate, Viitorul Șelimbăr și Unirea Miercurea Sibiului. Conducerea tehnică a echipei a avut la dispoziție în această ediție de campionat un lot de 31 de jucători: Ionel Apostu, Nicolae Baca, Adrian Baciu, Ilie Gabriel Băra, Alexandru Barbu, Sabin Ioan Canciu, Bogdan Ovidiu Chirilă, Cosmin Ioan Coțofan, Bogdan Traian Frățilă, Ovidiu Ganea, Claudiu Răducu Gheorghe, Adrian Greavu, Silviu Han, Daniel Hoprich, Mihai Judeanu, Mădălin Lungan, Alexandru Ioan Mămăligă, Iuliu Răzvan Moldovan, Vasile Constantin Muțiu, Dragoș Năstase, Cosmin Nemeș, Edwin Dumitru Osogo, Andrei Piko, Cosmin Mihai Pop, Nicolae Popa, Neluțu Surd, Călin Trohin, Adrian Vintilă, Nicolae Alin Vlada, Andrei George Voina și Ionuț Cătălin Nasta.

Speranțe mari

Comunitatea locală apreciază performanța realizată, potrivit primarului comunei Rășinari, Bucur Bogdan, care speră ca echipa să promoveze în al treilea eșalon fotbalistic românesc. Primăria și Consiliul Local Rășinari asigură principala finanțare a echipei. „Este un lucru foarte bun ceea ce a realizat echipa de fotbal și o vom susține mai departe în cazul în care va promova în Divizia C. Echipa este un exemplu bun pentru copiii din Rășinari, care sunt îndemnați să facă și mai mult sport. Dorim să facem performanță, iar pe dorim să atragem și sponsori“, spune Bucur Bogdan. Nu numai echipa de fotbal este sprijinită de autoritățile locale. Anual, Primăria finanțează agenda sportivă pentru sportul de masă și organizarea Zilelor Sportive ale comunei Rășinari. Au fost create trasee pentru drumeții și biciclete, iar în cadrul manifestării sportive au loc competiții de tenis de masă, șah, cross, baschet, handbal și alte sporturi. „Este important pentru copii să facă sport, pentru a avea o viață sănătoasă. Sportul este o prioritate pentru noi“, afirmă primarul.

Cu gândul la promovare

Președintele clubului din Rășinari, Adrian Iliuț, este optimist în privința câștigării barajului de promovare în Liga 3. „Vom merge încrezători la meciurile de baraj pe care le vom susține cu campioana județului Mureș. Vom juca la acest baraj cu gândul la promovare și cu dorința de a pune Rășinariul la loc de cinste și pe harta fotbalului din România. Vreau să aducem câteva mulțumiri tuturor celor care au fost și sunt alături de echipa noastră, în primul rând jucătorilor și antrenorilor, sponsorilor, primarului Bucur Bogdan, Primăriei și Consiliului Local sau Ocolul Silvic Rășinari, precum și tuturor rășinărenilor și oamenilor care ne-au susținut. Fără ei era greu, aproape imposibil să reușim. De asemenea, mulțumim tuturor echipelor din Liga 4 Sibiu. A fost un campionat greu, dar frumos, desfășurat dârz, dar cu mult respect și fair-play“, susține Iliuț, care este și viceprimarul comunei Rășinari. Totodată, echipa are cuvinte de apreciere pentru sponsorii: SC Pic Proiect, SC Prima Trans, SC Ryana SRL, SC Proiect la Cheie, Pitariu Iacob, Iliu Petrică, Nicolae Roșca, dr. Ioan Albu, Neluțu Bleoca, Nicu Dănoiu și Ciprian Drăgoiu.

Suporterii, așteptați la meciul tur

Suporterii rășinăreni care vor să facă deplasarea la Tg. Mureș pentru a încuraja echipa favorită în meciul tur se pot înscrie pe pagina de Facebook a clubului ACS Păltiniș Rășinari, iar în funcție de numărul solicitărilor, autoritățile locale și responsabilii echipei vor asigura transportul.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*