Acțiune culturală majoră a Sibiului la Chișinău

Vineri, la sediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României a avut loc o întrevedere între Secretarul de stat Adrian Dupu și managerul interimar dr. Alexandru Chituță și dr. Răzvan Pop.

Cu acest prilej s-au încheiat astăzi, la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, două parteneriate cu instituții emblamatice din Sibiu: Biblioteca Județeană Astra și Muzeul Național Brukenthal.

DRRM și cele două instituții urmează să desfășoare, începând cu luna martie a acestui an o serie de proiecte culturale și educaționale în Republica Moldova printre care expoziții de artă, donații de cărți și donații de opere de artă din colecția privată a av. George Șerban.

Instituțiile implicate în acest proiect sunt Guvernul României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Ministerul Culturii prin Muzeul Național Brukenthal și Consiliul Județean Sibiu prin Biblioteca Județeană Astra și Institutul Cultural Român ICR.

Alexandru Constantin Chituță a declarat: „Cu sprijinul dl. Adrian Dupu, secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României vom demara începând din acest an, din luna martie o serie de acțiuni culturale in Chișinău și Republica Moldova. Muzeul Național Brukenthal va avea în atenție legături și evenimente la Muzeul Național de Artă al Moldovei și Facultatea de Arte din Chișinău. Consider ca este oportun să avem o legătură și un schimb cultural important cu instituțiile și cetățenii Republicii Moldova. Este o prima acțiune de forță carea va avea loc la sfârșitul lunii martie 2023 și care va continua atât la Sibiu cât și la Chișinău. Avem publicații, expoziții, artiști contemporani care pot expune la Chișinău și specialiști care pot sa ofere un real ajutor. La fel suntem deschiși ca studenți și artiști din Republica Moldova să vină la Sibiu, în schimb de experiență și sa expună la noi. La fel colegul Răzvan Pop și Biblioteca Județeană Astra au pregatite diferite actiuni culturale cât și donație de carte. In luna martie 1000 de volume vor fi donate la 3 biblioteci din Chișinău și Republica Moldova”.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*