„Activ spre Școală”, proiect pentru încurajarea mersului pe bicicletă

Asociația Urban Bike Revolution a prezentat astăzi studiul „Activ spre Școală” care vizează percepția și opțiunile de mobilitate sustenabilă ale elevilor de liceu din Sibiu.

Studiul este realizat de Asociația Urban Bike Revolution în cooperare cu Nicu Ștefănuță, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Pentru realizarea studiului, cei de la Urban Bike revolution au realizat sondaje în rândul elevilor diin cele 16 licee ale județului pentru a înțelege mai bine modului în care aceștia se deplasează spre și de la școală, dar și gradul de utilizare al bicicletei ca principal mod de deplasare. De asemenea, studiul vizează și percepția lor asupra nivelului de siguranță atunci când folosesc bicicleta, asupra infrastructurii existente, dar analizează și influența factorilor culturali și educaționali în ceea ce privește nivelul de utilizare al bicicletei.

Rezultatele studiului au arătat că marea majoritate a elevilor preferă să meargă la școală folosind mașina sau taxiul în detrimentul bicicletei. Principalul motiv al acestui comportament ar fi traficul rutier intens din Sibiu și teama de accidente.

Realizatorii studiului propun o serie de soluții pentru încurajarea deplasării elevilor cu bicicleta. Pentru implementarea acestora ar fi necesară implicarea mai multor factori printre care primăria, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul de poliție, toate unitățile de învățământ și, nu în ultimul rând părinții și societatea civilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*