Activitatea nu a fost afectată de greva Sanitas, susțin reprezentanții spitalelor sibiene

Activitatea din spitalele din judeţul Sibiu nu a avut de suferit din cauza protestului sindicaliştilor Sanitas organizat în această dimineaţă, timp de două ore.

În cel mai mare spital public din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pacienţii au fost îngrijiţi ca de obicei, existând doar o parte dintre angajaţi care au purtat ecusoane de grevă, a precizat, pentru AGERPRES, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al unităţii. Nici la Spitalele de Pediatrie şi Psihiatrie nu a existat o întrerupere a lucrului din partea celor de la Sanitas.

Peste 70.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sanitas au participat, în această dimineaţă, la greva de avertisment care a vizat întreruperea activităţii între orele 8,00 şi 10,00, a declarat, pentru AGERPRES, prim-vicepreşedintele federaţiei, Marius Sepi.

În ceea ce priveşte strângerea de semnături pentru greva generală programată pentru data de 31 octombrie, Sepi a precizat că, până în prezent, au fost strânse aproximativ 68.000 de semnături.

Acţiunile de protest ale Federaţiei au fost demarate în urmă cu o lună prin organizarea, în fiecare zi de marţi, a unei acţiuni denumite generic „O marţi a Sanitas”, pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanţelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sănătăţii şi pe 11 octombrie Palatul Parlamentului. Pe 12 octombrie a avut loc o grevă japoneză, cu purtarea de banderole albe.

Pe 31 octombrie a fost programată o grevă generală în cazul în care nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*