Actualizare. Exercițiul ISU de pe Șoseaua Alba Iulia s-a încheiat

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, astăzi ,14 ianuarie 2022, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic , situat în municipiul Sibiu , str. Ștrandului colț cu Șoseaua Alba-Iulia.


Scenariul stabilit a fost ”stingerea unui incendiu izbucnit la etajul III al clădirii în care au fost surpinse 2 persoane ”.
Întreg personalul(aproximativ 20 de personae) aflat la etajul respectiv s-a autoevacuat în cel mai scurt timp conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății pe locul de adunare, iar două persoane au fost surprinse de incendiul în interiorul unui birou fiind evacuate, în siguranță, ulterior de către salvatorii sibieni.
Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.

La acest exercițiu au participat peste 20 de pompieri militari și paramedici cu 7 autospeciale ( stingere cu apă și spumă, descarcerare, salvare victime multiple și de asistență medicală specializată).
„În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public , asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate” au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*