Ada González și Ștefan Meșter, invitați speciali ai Galei de Balet

Ada González, solistă a Operei Naționale București și Ștefan Meșter, balerin al aceleiași instituții, sunt invitații speciali ai Galei de balet, prezentată de Teatrul de Balet Sibiu, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, sâmbătă, 19 martie 2022 și duminică, 20 martie 2022, de la ora 19:00.

Programul galei va reuni momente atât de balet clasic, cât și de dans contemporan, din spectacole precum: „Baiadera”, „Carmen”, „Raimonda”, „La fille mal gardée”, „Motus”, dar și un scurt moment din spectacolul „Romeo și Julieta”, coregrafia Marcello Algeri, care va avea premiera în acest an la Teatrul de Balet Sibiu.

Ada González s-a format ca balerină la Centre de Dansa de Catalunya, Spania, unde i-a avut ca profesori principali pe Roser Muñoz și Joan Boix. În anul 2011 a câștigat primul loc la Certamen Internacional de Dansa „Ciutat de Barcelona”. La terminarea studiilor s-a alăturat Teatrului de Balet Sibiu, unde în foarte scurt timp a devenit solistă, interpretând roluri precum Clara în „Spărgătorul de nuci”, Gulnara în „Corsarul”, și, din anul 2014, a interpretat rolurile principale în spectacolele „Giselle”, „Lacul Lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Don Quixote”, „La fille mal gardée” și „Anna Karenina”, pe lângă alte roluri în producții de balet clasic și neoclasic ale companiei. Din 2016 este angajată a Operei Naționale București ca solistă, adăugând în repertoriul ei roluri precum Julieta în „Romeo și Julieta” (rolul cu care a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună balerină” la Gala Premiilor Operelor Naționale  în 2017), Swanilda în „Coppelia”, Alba în „Albă ca zăpadă”. A fost invitată la numeroase gale de balet în România, dar și la evenimente internaționale în Spania, Italia sau Japonia. A colaborat cu Opera de Stat Plovdiv, Bulgaria, Les Ballets de France și Opera Comică pentru Copii, București. În 2019, a primit premiul pentru „Cel mai bun parcurs profesional”, în orașul ei natal Barcelona, în cadrul „Premiilor de Dans, ediția a III-a”.

Ștefan Meșter, absolvent al Liceului de Coregrafie si Artă Dramatică „Octavian Stroia”, promoția 2010, și-a început cariera ca balerin profesionist la Opera Națională Română Cluj-Napoca, a continuat apoi timp de cinci ani la Teatrul de Balet Sibiu, interpretând roluri importante, precum Rothbart în „Lacul Lebedelor”, Hans în „Giselle”, Alexei Karenin în „Anna Karenina” etc. Din anul 2016, este balerin al Operei Naționale București. A fost invitat la numeroase gale de balet atât în Spania, cât și în România, din care enumerăm „Catalunya dansa contra el càncer”, gală a concursului „Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona”, „Gala Ballarins Catalans al món”, și nu în ultimul rând rolul prințului Desirée în „Frumoasa din pădurea adormită”, cu școala „Sa Nau”.

Gradul de ocupare a sălii de spectacol crește la 100%. Se anulează toate restricțiile.

Accesul publicului la spectacolele Teatrului de Balet Sibiu va fi permis tuturor spectatorilor și nu va fi condiționat de nicio restricție, odată cu încetarea, începând de miercuri, 9 martie 2022, a aplicabilității Hotărârii Guvernului nr. 171, din 3 februarie 2022, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Teatrul de Balet Sibiu crește gradul de ocupare a sălii de spectacol de la 30% la 100%. Purtarea măștii de protecție, deși nu mai este obligatorie, este recomandată în spațiile aglomerate. Biletele pentru spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la sediul administrativ al instituției (Parcul Tineretului, nr. 1, Sibiu) sau online, fără niciun comision sau cost suplimentar, de pe site-urile kompostor.ro și sibiuballet.ro

Program Teatrul de Balet Sibiu pentru perioada martie – mai 2022

Gală de Balet 

Dans contemporan, balet clasic și neoclasic

19, 20 martie 2022, ora 19.00

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu

Durată aproximativă: 1 h 30 min

La fille mal gardée

Balet clasic

29, 30 aprilie 2022, ora 19.00

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu

Coregrafia originală: Alexander Gorsky, Heinz Spoerli

Adaptare coregrafică: Aleisha Gardner, Alexandru Fotescu

Muzica: Ferdinand Herold, Peter Ludwig Hertel, Riccardo Drigo

Scenografia: Ionuț Cristian Marin

Durată aproximativă: 2 h

Dama cu camelii

Balet neoclasic

17, 18 mai 2022, ora 19.00

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu

Coregrafia: Mehmet Balkan

Asistenți coregrafie: Lale Balkan, Aleisha Gardner

Muzica: Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Aram Khachaturian

Decoruri: Çebi Tayfun

Costume: Gülay Korkut Dinç

Videoproiecție: Ahmet Șeren

Light design: Radu Drusan

Durată aproximativă: 1 h 35 min.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*