Admiterea de toamnă la ULBS

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu mai are disponibile 862 de locuri pentru studiile de licență, dintre care doar 52 sunt locuri fără taxă, la sesiunea de admitere din septembrie 2018.

În privința studiilor de masterat, ULBS va scoate la concurs 965 de locuri (244 fără taxă), iar la doctorat sunt oferite 102 locuri.

Prima facultate care va începe înscrierile este cea de Științe Economice, în 5 septembrie, iar sesiunea va fi închisă de Facultatea de Medicină (7-22 septembrie).

În numărul locurilor totale scoase la concurs sunt incluse și cele cu destinație specială repartizate de Ministerul Educației Naționale. Pentru licență, este vorba despre: 5 locuri destinate candidaților de etnie rromă, 51 locuri destinate candidaților care sunt absolvenți a unui liceu din mediu rural, 47 locuri destinate candidaților din diaspora, 0 locuri destinate formării cadrelor didactice, 27 locuri domenii prioritare și 11 locuri subvenționate de ULBS. La master, sunt rezervate: 4 locuri destinate candidaților de etnie rromă, 18 locuri pentru candidații din diaspora, 53 locuri pe domenii prioritare și 9 locuri subvenționate de Universitate.

Calendarul admiterii pentru fiecare specializare în parte poate fi consultat la adresa https://admitere.ulbsibiu.ro/ro/oferta/calendar-admitere/.

Cei care doresc să se înscrie la una din specializările oferite de facultățile din cadrul ULBS au la dispoziție oferta educațională completă pe site-ul  https://admitere.ulbsibiu.ro/ro/facultati/.

Situația în timp real a numărului celor înscriși la fiecare facultate din cadrul ULBS poate fi consultată la adresa: https://www.ulbsibiu.ro/ro/inscrisi/index.php.

Toate specializarile Universității „Lucian Blaga“ sunt acreditate și autorizate să funcționeze de către Ministerul Educației Naționale. De altfel, la ultima evaluare a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Universitatea sibiană a primit cel mai înalt calificativ – Grad de Încredere Ridicat.

„Sesiunea de admitere din luna iulie a fost bună pentru Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu. Aș remarca, în special, facultățile de Științe Economice, Medicină, Științe Socio-Umane, Științe și Inginerie, care au avut rezultate foarte bune”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*