Adolescența… fără „fumuri”

Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu a marcat astăzi „Ziua națională fără tutun” la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.

„În data de 17. 11. 2022, în cadrul Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu s-a derulat activitatea Adolescența… fără “fumuri”, marcând astfel, împreună cu elevii clasei a X-a D,  „Ziua naţională fără tutun”.

Activitatea a fost susținută de  prof. consilier școlar Valeria Purcia, director CJRAE Sibiu.

Prevenirea fumatului este esențială pentru sănătatea și viitorul tinerilor, de aceea părinții, școlile și toți membrii comunității au o influență mare asupra deciziilor copiilor, iar derularea programelor de educație și de prevenire a fumatului, au un rol important de conștientizare a riscurilor la care se expun” au transmis într-un comunicat cei de la CJRAE Sibiu.

În fiecare an, în a treia joi a lunii noiembrie este celebrată „Ziua naţională fără tutun” care are scopul de a conștientiza populația în legătură cu enorma povară socială (boli/ dizabilități/decese premature) generată de consumul de tutun, ca punct de plecare pentru inițierea de modificări comportamentale adecvate.

Campania se desfășoară pe toată durata lunii noiembrie și are ca scop creșterea conștientizării în rândul populației generale a riscurilor asociate fumatului, atât la nivel individual, asupra sănătății organismului, cât și la nivel social, prin amprenta negativă pe care industria tutunului o are asupra mediului înconjurător.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*