Adolescenții din Sibiu fac primul pas în lumea producției cinematografice

Atelierul creativ „Primul meu film” continuă și în acest an.

Prima sesiune a avut deja loc, între 14 și 18 mai, iar următoarele două sesiuni vor avea loc între 15 și 17 iunie, respectiv 26-30 iunie. Toate producțiile vor fi proiectate pe marele ecran la Astra Film Festival 2018, ce va avea loc la Sibiu în perioada 15 – 21 octombrie.

Ajuns la a cincea ediție, atelierul de film documentar organizat de Astra Film în colaborare cu Asociația Vira li se adresează exclusiv liceenilor sibieni, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, pasionați de cinema și care își doresc să trăiască experiența realizării unui film și să cunoască detaliile din spatele camerei alături de specialiștii de la Astra Film.

Participanții vor avea șansa de a învăța în doar câteva zile cum să facă fotografii și să filmeze ca profesioniștii, cum să monteze imagini și sunet, cum să-și exprime prin intermediul filmului propriile idei și emoții.

„Astra Film continuă programul de educație prin film, cu ediția a cincea a workshop-ului «Primul meu film», care s-a dovedit un succes încă de la primele ediții. Liceenii vor avea din nou ocazia unică de a lucra cu profesioniști din industria filmului propriile idei, care se vor concretiza la final în propriul film. Îi invităm, așadar, pe elevi să se înscrie la atelierul nostru și să pătrundă alături de noi în fabuloasa lume a cinematografiei”, a declarat Dumitru Budrala, directorul Astra Film Cinema, într-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*