Adrian Bibu: „Sport, natură, un stil de viaţă sănătos pentru Sibiu”

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, Adrian Bibu, a acceptat propunerea lui Răzvan Pop de a intra în echipa PNL pentru Consiliul Local Sibiu.

Adrian BibuMembru fondator şi vicepreşedintele PUMA Club Sibiu, fost campion european şi vicecampion european cu echipa României la Taekwon-do ITF, Adrian Bibu susține că modelul de conduită sportivă trebuie preluat și în politică. „Nu pot fi peste noapte altfel. Da, îmi asum activitatea politică și cred că numai participând activ poți schimba ceva. Am învățat de-a lungul vieții de sportiv că o luptă trebuie câștigată prin muncă și fair-play. Îmi doresc să mă implic în programe pentru copii și tineri, proiecte de infrastructură sportivă, programe publice pentru un oraș verde, în care să-ți poți crește copiii într-un mediu sănătos. Sunt lucruri la care consider că mă pricep și la care îmi pot aduce o contribuție”, spune Adrian Bibu.

Sport pentru toți

Strategia lui Răvan Pop pentru Sibiu este cea care l-a făcut pe Adrian Bibu să se angajeze într-o competiție electorală. Își dorește să contribuie decisiv din calitatea de consilier local al municipiului Sibiu la proiecte importante pentru sibieni, precum înființarea unor terenuri de sport în cartierele Sibiului și preluarea patrimoniului CSM Sibiu în administrarea municipalității. Adrian Bibu este interesat de dezvoltarea sănătoasă a tinerilor sibieni prin practicarea sportului atât în bazele sportive școlare, cât și în apropierea locuințelor. Proiectul liberal pentru Sibiu este unul constructiv, care l-a determinat să renunțe în favoarea comunității la activitatea sa ca sportiv și coordonator de asociație. „În momentul în care am acceptat să mă alătur echipei lui Răzvan, mi-am propus să renunţ la activatea din cadrul PUMA Club şi să mă retrag din cadrul proiectelor pe care le-am organizat cu drag de-a lungul timpului în Sibiu, pentru a dezvolta ramurile sportive din oraş şi a transforma Sibiul într-un punct important pe harta sportului românesc”, declară Adrian Bibu.

Sibiul verde

Latura ecologistă a strategiei liberale este un alt punct de interes pentru Adrian Bibu, care susține proiectul „Sibiul verde“, anunțat deja de candidatul liberal la primărie, Răzvan Pop.  Prin acest proiect, dezvoltatorii imobiliari vor avea obligaţia să amenajeze un spaţiu verde şi unul sportiv adecvat numărului de locuitori din zonă, concept ce trebuie implementat şi în zonele deja construite. Calea spre un Sibiu mai verde înseamnă și interzicerea amenajărilor în spaţiile verzi, precum parcul Sub Arini sau alte parcuri ale oraşului. De asemenea, Adrian Bibu consideră că este timpul ca Sibiul să beneficieze de o strategie concretă pentru decongestionarea traficului, prin îmbunătăţirea transportului în comun și încurajarea deplasării pe bicicletă. „Dacă echipa PNL va ajunge la Primăria Sibiu, se va ocupa de încurajarea și eficientizarea transportului în comun și asigurarea condițiilor sigure de trafic pentru bicicliști. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile care pot fi luate pentru asigurarea mobilității populației fără efectele negative ale aglomerării și poluării”, apreciază Bibu.

Cine este Adrian Bibu?

De meserie economist, Adrian Bibu a fost director adjunct la Antena 1 Sibiu. Are 33 de ani, este pasionat de tot ceea ce înseamnă sport, mişcare, natură şi un stil de viaţă sănătos şi activ, iar acceptarea candidaturii la Consiliul Local Sibiu vine din dorinţa de a susține promovarea sportului de masă şi de performanţă la nivelul comunităţii sibiene.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*