Aeroportul Internaţional Sibiu operează în condiții de iarnă

Căderile abundente de zăpadă, înregistrate până la această oră, au determinat mobilizarea tuturor utilajelor speciale şi personalului de deservire, pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime, astfel încât traficul aerian să fie cât mai puţin afectat.

Pista, platforma și căile de rulare sunt deschise și operaționale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în condiţii de iarnă a operaţiunilor aeriene.

Singurul zbor programat până la această oră, respectiv zborul WZZ3773 al companiei Wizzair, spre Dortmund, a avut întârziere datorită unor probleme operaţionale. Plecarea, programată iniţial pentru ora 07:10, a fost decalată pentru ora 10:08.

Pentru restul zborurilor programate de-a lungul zilei, pot fi înregistrate întârzieri la decolare, care vor fi anunţate.

Pregătiţi pentru intervenţie

În scopul asigurarii operaţionalităţii aeroportului în condiţii de siguranţă, încă de la începutul lunii noiembrie au fost puse în aplicare procedurile specifice pentru sezonul de iarnă şi au fost achiziţionate cantităţile necesare de materiale degivrante, atat pentru aeronave cât şi pentru suprafaţa de mişcare; sunt pregătite să intervină în orice moment, atunci când situația meteorologică o va cere, utilajele specifice operaţiunilor pe timp de iarnă, respectiv utilajele de deszăpezire şi cele pentru degivrarea aeronavelor.

De asemenea, a fost constituit şi funcţionează Comandamentul de deszăpezire al AIS, au fost structurate echipele de intervenţie pe diferite nivele de mobilizare, cu personal suplimentar, funcţie de condiţiile meteo specifice şi de prognoze, au fost efectuate instruirile periodice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*