Aeroportul Internațional Sibiu, pe locul 3 în clasamentul aeroporturilor europene cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an

Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) ocupă locul 3 în topul aeroporturilor din Europa cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an.

„Conform celor mai recente date statistice pentru anul 2018 prezentate de Airports Council International Europe – ACI EUROPE în raportul publicat în luna februarie 2019, Aeroportul Internaţional Sibiu s-a clasat pe poziţia 3 în topul aeroporturilor din Europa cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic în 2018. Astfel, creşterea de 32,2% poziţionează aeroportul din Sibiu înaintea aeroporturilor din Vilnius (Lituania) şi Memmingen (Germania), oferind recunoaştere rolului deţinut de aeroportul sibian în regiune. Tot din datele statistice furnizate de ACI EUROPE, Aeroportul Internaţional Sibiu s-a clasat pe aceeaşi poziţie în topul aeroporturilor cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an şi pentru semestrul 2 al anului 2018, înregistrând o creştere de 51,6% a traficului de pasageri, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2017”, se arată într-un comunicat al regiei.

Conducerea Aeroportului Internaţional Sibiu arată că se impune „necesitatea dezvoltării traficului aerian”.

„Rezultatele obţinute de aeroportul din Sibiu în anul 2018 demonstrează încă o dată necesitatea dezvoltării traficului aerian, iar prezenţa sa în topul aeroporturilor din Europa confirmă potenţialul şi performanţele obţinute de Aeroportul Internaţional Sibiu pe întreg parcursul anului 2018”, mai afirmă comunicatul menţionat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*